¨

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2007

Vad händer???

Av nena - 4 augusti 2007 00:30

 För ca 2½ timme sedan låg Molly bredvid mig och sov lugnt. Hon sträcker på sig och börjar skaka. Jag trodde hon drömde så jag klappade henne lite lugnande på sidan som jag brukar göra (vet inte varför jag gör det egentligen men har alltid gjort så) men hon slutade inte skaka. Det var bara huvudet som skakade... om ni tänker er hur man ser ut då man skaka "ja" med huvudet, så där upp och ner. Så såg det ut och med en ganska snabb takt... väldigt obehagligt.
Hon var fullt kontaktbar. Hon gick själv utan att skaka i resten av kroppen och hon viftade på svansen. Gick till barnen som klappade henne lugnande och sen ville hon gå ut. Väl ute så slutade hon skaka efter en liten liten stund och vi trodde att det kanske var så att hon "fått en nerv ikläm", så där som man själv kan få.
Hon busade som vanligt ute en stund och sen gick vi in igen och trodde det var över... efter ett tag inne så började det igen och när hon kom ut slutade det.
Nu var vi (och är) väldigt oroliga och P ringde till djursjukhuset i grannkommunen. Där sa de att det kunde vara epilepsi... jag var tveksam eftersom hunden mina föräldra hade då jag var tonåring hade det och det var inte alls samma och vännernas hund hade det då hon levde ... men det fanns visst olika sorter... Medan P pratar så börjar hon igen och nu går hon själv till dörren och ville ut och ute blev allt bra och hon ville busa med bollen.
Det rådet vi fick på djursjukhuset var att ta in henne i ett mörkt och lugnt rum om det händer igen....


 Det händer då och då men inte alls lika mycket som innan... hon sover lugnt, andas som vanligt och så fort hon rör sig så skakar hon lite på huvudet och sen går det över. Hon blir inte stel eller krampar, hon faller inte omkull och hon ser ut som vanligt bara det att huvudet skakar på ett obehagligt sätt...


Vad är det som sker egentligen?? Bara så där plötsligt, kan det vara epilepsi, kan man få det bara så där utan något speciellt?
Många frågor surrar i huvudet på mig. Jag mår illa av oro och just nu känns det inte som om jag klarar så mycket mer.

 
 
Nini

Nini

4 augusti 2007 11:22

Fy vad obehagligt. Hoppas ni får klarhet i vad det är.

http://nini.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Leon04

26 augusti 2007 09:29

Hej!
Vi har en hane på lite mer än 3 år som har exakt samma symtom som du beskriver på din hund,huvudskakningar utan några som helst andra symtom,är uppe och går under anfallen,pussar på oss,är som vanligt men ändå inte.
Vi fick höra att det var epilepsi av veterinären utifrån hur vi beskrev anfallen.
Men vi står helt handfallna utan att egentligen veta.
Han prövar på att gå på medicin nu och sen hör de av sig för att höra hur den tycks fungera men blodprovet de tog visade inget och det är det återbesök för om några veckor för ett nytt blodprov och på onsdag har vi tid att prata med veterinären som"känner" Leo bäst så får vi se om vi blir något klokare då.
Om du behöver någon att prata med om ovissheten så är jag en jättebra lyssnare och på att trösta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nena - 12 juli 2014 00:49

 Ja äntligen har maken startat sin semester.En vecka för sent men nu är den äntligen här och det är såååå skönt.Ja jag går ju hemma hela dagarna men det är ändå något speciellt när P startar sin semester.   Så nu tar jag riktigt blogguppehåll i a...

Av nena - 21 maj 2014 23:13

Idag har det varit varmt, riktig sommarvärme. Har mest bara slappat och inte gjort någon större nytta mer än var och handlade lite mat när maken kommit hem. Fick lämna in min älskade mobil också =( Ha ha nu låter jag ju nästan som dottern eller n...

Skriv gärna en rad i Gästboken

Presentation

Dagens citat

Dagens citat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bilder!

Spelsidor

Besöksstatistik

översätt

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards