Direktlänk till inlägg 17 februari 2007
Klassisk gryta från franska Alsace Ingredienser 4 port 600 g fläskfilé1 gul lök1 vitlöksklyftasmör-&rapsolja3/4 tsk salt1 krm svartpeppar2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde1 dl torrt vitt vin1 msk vetemjöl2 msk konc kalvfond1 msk fransk senap1 dl riven Kvibille PrästGör så här: Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker. Smaskens, men nästa gång testar vi med kokt potatis istället för ris
Ja äntligen har maken startat sin semester.En vecka för sent men nu är den äntligen här och det är såååå skönt.Ja jag går ju hemma hela dagarna men det är ändå något speciellt när P startar sin semester. Så nu tar jag riktigt blogguppehåll i a...
Idag har det varit varmt, riktig sommarvärme. Har mest bara slappat och inte gjort någon större nytta mer än var och handlade lite mat när maken kommit hem. Fick lämna in min älskade mobil också =( Ha ha nu låter jag ju nästan som dottern eller n...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|