Direktlänk till inlägg 20 augusti 2007
4 port.
Dela 500 g kycklingfilé på längden och pensla bitarna med 2 msk smält smör blandat med 1 msk flytande honung. Srö över 1 tsk salt och 2 krm peppar, 1 tsk spiskummin, 1 tsk ingefära och 1 krm mald kardemumma.
Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ugnsstek i 225° i 20 minuter. Passa noga så de inte blir brända. Servera med kokt ris blandat med rostad flagad mandel och hackad bladpersilja. Krydda en färdig tomatsås med chili. Servera såsen till spetten och riset med kokt morot, passionsfrukt och citron.
Detta är de kycklingspett som svärmor bjöd på då vi hade kräftskiva. Fast vi hade inte riset och det andra till utan bara kycklingen som hon trätt på grillspettspinnar. Vi hade vitlökssås och en grönsallad till bara och det var riktigt gott.
Ja äntligen har maken startat sin semester.En vecka för sent men nu är den äntligen här och det är såååå skönt.Ja jag går ju hemma hela dagarna men det är ändå något speciellt när P startar sin semester. Så nu tar jag riktigt blogguppehåll i a...
Idag har det varit varmt, riktig sommarvärme. Har mest bara slappat och inte gjort någon större nytta mer än var och handlade lite mat när maken kommit hem. Fick lämna in min älskade mobil också =( Ha ha nu låter jag ju nästan som dottern eller n...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|